V záplavě desek Petera Bucka a napjatém očekávání hudebních počinů Michaela Stipea i Mikea Millse nás může zaskočit tvorba bývalého bubeníka R.E.M. Billa Berryho. Bill totiž svůj koníček, jemuž se po odchodu z velké kapely kromě farmaření věnuje, dotáhl tak daleko, že vydává i vlastní knihu receptů. Nazval ji „Bill Berry’s Cookery Book“.
Podle kritiků sází kuchařka zejména na osvědčené jižanské pokrmy, důraz je ovšem kladen i na módní trendy ve výživě. Nepříliš složité recepty Bill propaguje i za vydatné pomoci bývalých parťáků ze skupiny (nebál se je ani zvěčnit na obálce) – Michael a Mike se uvolili mu odjezdit malé „turné“ po knižních veletrzích (Peter má práci s novou sólovou deskou, tak k publikaci alespoň napsal předmluvu). Aby byli čtenáři uspokojeni, je navíc mnoho receptů pojmenováno po písních R.E.M. – nesbíhají se vám sliny, když slyšíte, že byste měli ochutnat „The Corn I Love“, „Find the Dinner“, „All the Way to Rhino“, „Beans of Guatemala“, „E‑Bow the Pepper“ či „Dayeater“? |
|
|